Monday, December 1

Exclusive Menu Pak John Steamboat and BBQ

Cik Hani | 00:28 | 4Comments |
Assalammualaikummm
harap semua pembaca-pembaca hani sekalian sentiasa sihat dan sentiasa tersenyum selalu

Pada 28/11/2014 yang lepas, hani dan beberapa orang blogger 
di jemput untuk menghadiri food review di ;-

Restoran Pak John Steamboat dan BBQ
Lot LG 13A dan LG 15, Lower Ground Floor, eCurve, No. 2A, Jalan PJU 7/3
Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Pertama kali menjejakkan kaki ke sana, untuk memperkenalkan menu terbaru sempena Hari Krimas  ni .. tanpa membuang masa, Hani akan kenalkan beberapa menu yang sempat Hani capture .. antaranya ialah;

1. Garden Herb Potato Salad
*Salad kentang yang klasik dihidangkan bersama herba
2. Christmas Island
*Pulut nasi yang dilimpahi dengan sos berkrim serta seafood
3. Baked Potato with Mince Beef
*Kentang bakar yang dihidangkan bersama daging cincang dan cream
4. Grilled Slice Chicken With Creamy Spaghetti
*Dada ayam yang dipanggang dengan sempurna dihidangkan bersama spaghetti berkrim


5. Ramen Vongole Ole
*Ramen istimewa dan HALAL dimasak bersama lala, sejenis makanan laut
6. Seafood Bread Loaf
*Kepingan Baguette dan makanan laut yang disaluti keju
7. Grill Sutchi Fillet
*Fillet ikan Sutchi tanpa tulang bersama brown sos
8. Black Tangerine Chicken
*Kepak ayam goreng rangup disiram sedikit sos buah nenas



Christmas Hot Pot:


-Coffee Beef 
-Tangerine Beef, Black Pepper Beef
-Sweet Soya Beef
-Coffee Chicken
-Tangerine Chicken
-Black Pepper Chicken
-Ginger Chicken
-Sweet Soya Chicken
-Lemongrass Chicken and Spicy Fish Fillet.

Ni pulaaa yang paling Hani nanti-nantikan.. hahaha..
tadaaa..... tengok sini yaaa...


Di antara menu steamboat yang ado! . 
Sup menu istimewa sempena Perayaan krismas ni, 
John memperkenalkan Creamy Butter Broth. 
Boleh tahanlaa rasanya.. Kalau nak tahu, kena datang sini okies? :D


Terliur tak?? kalau terliur, korang kena datang sini lah.. bawa family, kawan-kawan atau korang punya husband/wife .. Sempena Hari Krismas, bermula 15 Disember 2014 Pak John Steamboat and BBQ akan hidangkan menu-menu yang menarik ni. Setiap seorang akan dicas dengan harga RM46++ sahaja. Pak John space is suite for events or companies dinners occasion as well.

Untuk maklumat lanjut tentang Pak John Steamboat ni,
korang boleh lah layari website di bawah;





Okaylah, next entry bakal menyusul..mungkin lambat sikit.. 
memandangkan keadaan Hani yang kurang sihat ni... 
jangan jemu untuk singgah ke blog ni ye :)



4 comments:

  1. Larhhh ! Kita follow blog awak ar rupanyaaaa wahai kawan baru. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yeke? hahaha... ish tula mcm penah nampak tu....

      Delete
  2. alamak terliur tengok daging tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa terliur erk... kene cpt2 g pakjohn.. hihi

      Delete