Tuesday, November 25

WHATSAPP PLUS ++

Cik Hani | 14:46 | 5Comments |
Hye hye... hani nak share tutorial WHATSAPP PLUS kat korang ni..
semua semua ni.. blogger Meeya yang ajar.. hani dah lupa cara-cara downloadnya..
nasib si kecik ni ada :P :P

So, hani share dekat korang eh.. mana tau ada yang belum reti lagi.. hehe...

Cara-caranya:

1. Pergi dekat WhatsApp Plus  (terus klik link ni)




* Kemudian korang klik yang color hijau ( DOWNLOAD ) tu .
* Kemudian korang pegi dekat wassap lama ( WASSAP HIJAU ) , 
backup conversation korang . Touch banyak banyak kali (banyak kali tau).
* Kemudian korang uninstall whatsapp lama tu .
* Kemudian korang pegi dekat file whatsapp baru yang dah di download tadi then install .
* Kemudian ikut arahan whatsapp baru tu sampai berjaya .
* Kemudian whatsapp korang akan bertukar jadi color biru sama macam whatsapp den ni:


Okay, senang tak?? lepas tu kan, korang boleh lah pilih theme yang korang suka...
caranya klik kanan, dan pilih PLUS.. macam ni;


* sorry eh..kualiti gambar tak berapa clear.. haha.. take pakai c3..

Dan ini hani punya theme;


Senangkan ? terima kasih blogger Meeya Techik , sebab ajar den..
kalau idok, sampai sekarang tak start download lagi..
dulu handphone lenovo senang sikit..
sekarang note 2.. tak berapa faham lagi nak pakai.. hahaha ;)

CIKHANI

5 comments:

  1. Apa beza wassup ni dengan wassup biase???

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassap ni leh tuka theme yang kite nak.. pastu boleh hidden status, hidden online n hidden tick blue :P

      Delete
  2. dia akan retrieve tak kite punya chat yg lama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite backup byk kali then install kt whatsapp plus.. bnde2 tu sume ade balik kt whatsapp plus tu...

      Delete