Wednesday, October 8

Ceritera Hani

Cik Hani | 23:59 | 4Comments |

Nampak tak.. nampak tak gambar kat atas ni? ini handphone ke-3 kesayangan hani selepas C3 & XPERIA..LENOVO P7800.. handphone ni beli pakai duit bisnes online hani.. berkat dengan tunjuk ajar incik abang, dapat hani beli handphone ni..tapi...tapi...handphone ni dah tak boleh guna. sebab screen dia rosak.. dan.. kedai tu kembalikan semula kepada hani sebab warranty screen handphone ni dah tamat....tempoh warranty screen LENOVO ni hanya 6 bulan je... sekarang ni.. hani memerlukan budget nak pulihkan balik LENOVO ni.. sama ada nak pulihkan, atau ambik yang baru.. harga nak baiki benda alah ni dalam lingkungan RM150-RM400. separuh daripada duit beli handphone ni tauu.. baik ambik baru je.. tapi handphone ni je bateri tahan 3 hari.. kalau handphone lain, tak sampai sehari dah zeroo.. sekarang hani sedih sangat sangat.. sebab hanya mampu melihat dan belum mampu memulihkan kembali......buat masa ni, simpan je dalam laci bilik... sad.. sad.....

Esok ni pula incik abang hani nak ke Penang dan Kedah.. tak boleh lelap mata ni memikirkan dia seorang.. hani takut nak jauh dari dia.. takut kalau jadi apa-apa kat sana nanti.. hani harap dia selamat sampai kat sana, dan selamat kembali kesini... susahnya hati hani.. hani tak boleh nak lepaskan dia jauh-jauh mcm ni..lagi pula naik bas.. walaupun hanya 3 hari, tapi.. hani tak boleh... Ya Allah, lindungilah dia.. lindungilah perjalanannya agar sampai ke destinasi yang di tuju.. aminnn.... Allah ada untuk jaga dia.. hani tak perlu nak risau sangat kan? 3 hari je..tak lama... tenang yee.. :)

29 haribulan ni pula, hani ada kelas. di taja oleh incik abang hani sendiri.. hehe.. terima kasih banyak-banyak sebab banyak tolong sayang.. sayang janji akan belajar dengan baik. tak akan mensia-siakan 8 jam kelas yang di beri untuk menimba ilmu.. hehe.. cuma sekarang ni, doakan je laa handphone ni selamat di pulihkan.. tuu jee.. okaylah, nanti hani update lagi.. jaga diri korang baik-baik! daaa~

CIKHANI

4 comments:

  1. Sian cik Hani. Nak beli phone baru, phone lama lagi bagus pula. Dilema...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah dalam di lema skrg ni.. hehe..

      Delete
  2. Semuga sabar dan tabah dengan tiap dugaanNya. Hani joint kelas apa ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah kak.. terima kasih bebanyak mendoakan hani.. hani pun sentiasa mendoakan rakan-rakan blog hani supaya sabar dan tabah mengharungi liku2 serta hari2 yg mendatang.. :)
      kelas menimba ilmu kak.. hehe..

      Delete