Saturday, September 27

7 Ciri Lelaki Gentlemen

Cik Hani | 00:26 | 2Comments |

Sopan Santun

Sopan santun dengan pondan lain. Jangan sesekali disamakan dua istilah ini. Seorang lelaki yang gentlemen bukan sahaja sopan santun terhadap kekasih bahkan kepada ibu bapa mereka sendiri dan ibu bapa anda sekali.


Pegang Tangan

Kalau lepas kahwin suami anda masih pegang tangan anda walaupun sudah bercucu, itulah lelaki gentlemen yang sebenar.


Ambil Berat

Lelaki gentlemen merupakan seorang yang bagus dalam pendengaran dan tahu teknik memujuk. Cuba anda uji si dia dengan mengadu masalah anda samada  ditempat kerja atau lain-lain. Kalau si dia buat tidak endah, tinggalkan dia dan cari lelaki lain.


Cakap Berlapik

Jarang kita dengar lelaki gentlemen bermulut celupar. Ya! Lelaki gentlemen pandai menyusun kata-kata. Walaupun dia terluka dengan perlakuan anda, tapi dia pandai untuk menegur sacara baik.


Mudah Meminta Maaf

Lelaki gentlemen mudah dan cepat untuk meminta maaf andai melakukan kesalahan. Perlakuan ini sangat disukai wanita kerena wanita sangat senang bila berdampingi dengan lelaki yang tidak ego.


Konsep After You

Untuk lebih faham, lelaki gentlemen sering mengamalkan frasa ‘ladies first’. Mereka akan bukakan pintu kereta, ambilkan makan untuk wanita dan sebagainya.


Tidak Merokok

Ya! ini merupakan point penting untuk menjadi seorang lelaki gentlemen. Ketahuilah wahai lelaki, wanita tidak suka akan lelaki yang merokok. Hentikan tabiat merokok anda. Ianya hanya merugikan anda dalam pelbagai aspek.note: sorry dah lama tinggalkan dunia blog. bersawang sudaa.. hihihi

2 comments:

  1. wahhh ~ teringin nak dapat lelaki macam ni.. information yang sangat menarik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee..susah nak cari lelaki seperti di atas, Nurul :)

      Delete