Wednesday, August 6

Dia, Incik Abang kita :)

Cik Hani | 13:13 | 2Comments |
Malam tadi Hani masak SPAGHETTI! Khas buat Incik Abang tersayang..
tapi tak tau la apa rasanya, sebab baru belajar masak kan... hehe..
Incik abang datang beraya ke rumah kakak hani malam tadi..
bukan main suka si debab tu jumpa uncle dia... 
suka hani tengok dia main-main dengan uncle dia.
bukan senang dia nak mesra dengan orang luar.
dengan abang hani yang nombor dua tu pun bukan main susah lagi nak rapat.
tapi bila dengan incik abang ni.. ish heran betul hani..
mesti abang daus jeles bila tengok si debab tu rapat dengan uncle dia ;)




Biar hani catat tentang dia dalam diari hani.. biar hani tidak lupa,
dia lelaki yang bahagiakan hani selepas keluarga hani...
apa pun yang dia lakukan untuk hani, terima kasih banyak-banyak.
hani faham, lakukan sebab sayang, marah pun sebab sayang juga.
incik abang lelaki yang baik. tidak penah pula dia mengungkit apa-apa.
sedangkan dia banyak beralah dengan hani. bila kami gaduh, hani
suka mengungkit macam-macam. tapi dia sabar je melayan.
ketahuilah dia, bukan kesempurnaan yang hani cari,
kesempurnaan tu tak akan penah ada. kita manusia biasa.
yang sempurna hanya ALLAH SWT. cukuplah,
layanan yang baik, dan sentiasa mendoakan hani dalam solatnya..
itu sudah cukup.. walaupun kadang asyik bergaduh je,
tapi kita tidak saling melupakan....

Dia suka samakan hubungan kiteorang ni macam novel CINTA 200% tu..
hahahaa.. tapi memang betul pun!. kalau korang nak tahu,
macam itulah perangai hani dengan dia.
copy paste dalam novel tu.. tapi hani harap lepas kahwin nanti,
tak adalah gaduh macam tu hahaha.. :)
semoga apa yang diimpikan jadi kenyataan suatu hari nanti, inshaAllah..
hani ingin hidup bersama dia dan ingin bahagiakan dia selagi nyawa ini masih ada dalam jasad..
terima kasih banyak-banyak kerana masih bersama sayang, 
semoga hubungan kita kekal sampai bila-bila.

"Tuhan tidak pernah memberikan sembarang orang untuk hadir ke hidup kita."

Whatsapp malam tadi dari incik abang :D


Haa.. tau tak betapa bermakna dapat whatssap macam ni dari orang yang kita sayang?
hehehe.. padahal malam tadi ada salah faham sikit.. hehehe...
oleh sebab hani tengah merajuk sesangat malam tadi, langsung tak reply
whatssap dia.. tapi tak lama lepas tu, hani reply juga... :)

"Bila dia boleh describe kita punya perangai satu-satu,
Dan dia masih nak bersama dan meneruskan hubungan dengan kita lagi —
BERSYUKURLAH."

Okayylah, nanti hani update lagi ye.. jangan tak singgah pula dekat
personal blog ni, selamat membaca! thanks silent readers :)






2 comments:

  1. HATI MESTI BUNGA BUNGA BUNGA BUNGA KEMBANG SELAMAN... NANTI ADA LEBAH DATANG TERBANG BERSAMA RAMA RAMA NYA...WAKAKAKAKAKAKAKAKAKA :)

    IM HAPPY FOR YOU LALING .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaa.. ish! dak techik ni! maluu den! haha..
      alhamdulillah, thanks yunk.. hani pun eppy utk meeya juga..
      bakal jd tunangan incik lebah ;)

      Delete