Friday, May 16

Guest Book Perkahwinan

Cik Hani | 10:22 | 4Comments |
Salah satu trend sekarang dalam majlis perkahwinan ialah GUEST BOOK PERKAHWINAN.
Kenapa guest book perkahwinan?
  1. Nak tetamu tulis ucapan dalam buku sebab nanti tak sempat jumpa semua.
  2. Nak tahu siapa yang datang majlis kita.
  3. Kalau yang sediakan camera segera tu, boleh tepek dalam guest book dan tau dia dtg dengan siapa dan “oohhh, cantik baju dia”
  4. Nak tahu musuh datang ke tak ?( hahhaha, jemput datang tapi ajak ajak ayam. kan? kan? )
  5. Ramai ke datang majlis aku ni. so nak kira dan tengok dari ucapan. Korang akan kisah yang muda muda datang kan.?
  6. Kalau yang ada dengan gambar boleh tahu, eh dah ada anak. ala tak sempat jumpa.
  7. Trend skang mesti ada photo booth, jika ada photo booth mesti ada guestbook.
  8. Sebagai kenangan di hari tua untuk anak anak tengok dan rakan-rakan yang akan datang ke rumah tengok balik.
Buat sendiri guestbook pun tak sampai habis RM50!! buat simple simple...
contoh hani ambik dari google. sama sama kita tengok.. tak payah nak tempah bagai..







Cantikkan? korang pun boleh jadi kreatif macam ni, dekat google ni macam macam tutorial tunjuk cara cara buat guestbook ni, buat je simple..tapi memang cantik! harga penyediaan pun tak sampai RM50 tauu...
nasib baik hani belum lagi nak kahwin, kalau tidak, habis hani design cover gustbook ni hehe...

Itu ajelaa hari ni, nanti ada masa hani update lagi...
pada yang baru nak mendirikan rumah tangga, hani ucapkan TAHNIAH dan
SELAMAT PENGANTIN BARU... :)

4 comments:

  1. cantik nya hani .. kreatif sgt kut.. liz pn sk bnda2 kreatif ni. tp nk print tulisan kat kad tu kne tempah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la yunk.. itu kite print sndiri then gunting ikot corak tu hehe...
      kat photoscape ade mcm tu :)

      Delete
  2. Replies
    1. sangat cantik kan? mereka memang kreafif sangat :)

      Delete