Sunday, January 12

Wanita ^_^

Cik Hani | 12:12 | 0Comments |

Allah ciptakan wanita sangat istimewa . Dijadikan bahu wanita itu cukup kuat agar mampu menahan seluruh beban dunia serta isinya . Namun ia juga cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang nyenyak .

Allah jadikan tangan wanita yang lembut untuk menggoncang dunia . Namun tangan itu juga yang mampu mengayun buaian , membelai anaknya agar terus lena .

Kepada wanita juga Allah berikan kekuatan untuk melahirkan dan mengeluarkan bayi daripada rahimnya walaupun kerap kali dia menerime cercaan daripada si anak . Keperkasaan itu juga membuatkan wanita tetap bertahan , pantang menyerah di saat lelaki sudah kalah . Kemudian , Allah berikan kesabaran kepada wanita untuk merawat keluarganya walau letih , sakit dan lelah tanpa berkeluh kesah .

Ingatlah , dalam hati setiap wanita itu Allah telah tetapkan perasaan kasih sayang dan peka untuk mencintai semua anaknya tanpa mengira keadaan atau paras rupa . Walau acap kali anak-anaknya melukai hatinya .

Diberikan kepada wanita juga kebijaksanaan , ketabahan , kelembutan untuk menangkis segala keburukan suami . Meski sering kali ia akan menguji kesetiaannya kepada suami agar tetap berdiri sejajar , saling melengkapi dan mencintai .

Dan , air mata adalah permata paling berharga yang Allah kurniakan kepada setiap wanita . Agar dia dapat mencurahkan seluruh perasaannya . Jika kamu fikir air mata adalah kelemahan wanita , ternyata kamu silap . Air mata adalah kekuatan wanita . Di situlah perasaannya berderai .Duka , gembira , sengsara , bahagia malah cintanya terungkap melalui air mata. Air mata wanita adalah air mata kehidupan :’)

Keindahan seorang wanita harus dilihat dalam matanya kerana itu pintu hatinya , tempat di mana cinta berada .
Wanita , kerana dirimu begitu berharga :)

No comments:

Post a Comment