Wednesday, August 21

The Conjuring!

Cik Hani | 01:35 | 0Comments |
Haiippp korang, harap harap jangan tidur lagi ye! hihihi...
now, nak review cerita yang fa nanti nantikan menghantui pawagam..
actually, fa belum tengok lagi citer ni, senang cite, KEMPUNAN :)
sebab tak ada siapa sudi temankan fa tengok citer ni...
yang fa tau, ramai orang cakap citer ni berjaya membuatkan mereka SAKIT JANTUNG :)
mungkin ada yang adengan mengejut or seram dalam cite ni kan...

"THE CONJURING" 
Filem ni ranting paling tinggi okay, sebab tu fa nak sangat tengok apa yang menariknya filem ni..
yang berjaya memukau penonton ke pawagam kan... ;)
ok, fa review sikit ye, cite ni berkenaan dengan kisah benar kes yang dikendalikan oleh Ed Warren dan bini dia Lorraine Warren. Pasangan suami isteri ni kerja diaorang tangkap roh hantu, setan, pelesit (kira bomoh versi mat sallehlah tapi versi yang kemas dan bebas dari bau kemenyan). Si Lorraine ni ada kelebihan ala six sense. Dia boleh rasa & nampak bende ghaib yang orang lain x nampak. Dalam banyak² kes diaorang tu ada satu kes yang paling teruk pernah dikendalikan & kes tersebut tidak pernah diceritakan kepada umum, lalu si James Wan ni pun buatlah movie ni untuk ceritakan pasal kes tu.

Nak tahu lanjut, kena pegi tengoklah kan, sebab fa pun belum tengok lagi ni, fa review je kat korang hahaha.. jom laa korang, pleasee, bawa fa tengok wayang cite ni sebelum kempunan :(


No comments:

Post a Comment