Saturday, March 23

Malam Di Dataran Merdeka..

Cik Hani | 19:35 | 0Comments |
Kata tanak update, lastlast ade juga satu entry hahahaa...
fa sebenarnya tak boleh kalau tak menulis nie, sebab fa suke luahkan apa fa rase...
belog nie peneman fa..kalau fa citer kat sesape pun kadangkadang diorang takde mase nak dengar atau senang kate bosan kan..baik fa tulis kat blog ni je sekurangkurangnya ade readers :) okaylah tanak potpetpotpet kat sini, fa nak share tentang "Dataran Merdeka". 

Malam tadi sebelum kiteorang gerak, dalam pukul8.45 ade taklimat daripada AJK keselamatan kite, capiq a.k.a pacak. fa dah teruja sangat nak pegi sebab fa punye group dapat dekat jalan chowkit.....perjalanan kami mengambil masa beberape jam sebab cuaca yang tak mengizinkan...hujan lebat...kami berhenti sekejap di petronas bangi. sebab masingmasing dah kesujukan nak pegi toilet hihi. memang sempoi giler fa tengok lecturer DPM nie...fa tak selesa sebenarnya bukan apa, name je satu francais tapi fa tak sempat nak tegur satusatunya penyelaras DPM...perjalanan kiteorang diteruskan walaupun hujan semakin lebat..serius, sampai tak nampak jalan...fa dah memang pening lamalama dalam kenderaan..lagilagi aircond kuat+sejuk  lagi..erm..memang menggeletar tangan ni..sampaisampai je fa terpegun tengok KualaLumpur nie.n...penuh dengan lampu neon..ishh..sampai tak terkeluar cakap, fa rase nie pertama kali fa balik selewat macam nie, dan buat aktiviti waktu malam macam tu..hahaha..korang kan tau fa suke tengok pemandangan waktu malam...seyes, paling suke...turun daripada bas..kami beratur ikut group masingmasing dan kami diberi tag nama berserta makanan untuk diberikan kepada orang fakir miskin..orang susah yang duduk kat lorong gelap..sunyi...mulamula fa takut, sebab dah sunyikan jalan tu...Lecturer DPM ni tak lepaskan kiteorang ke chowkit sebab dye takut apaapa yang berlaku pada kiteorang...dan last choice yang ade, kota raya, masjid india serta DBKL...Arahan daripada ketua, kiteorang akan berkumpul semula satu jam kemudian..kami berjalan diiringi dengan lecturer yang akan menjaga kiteorang sepanjang aktiviti nie....

Fa rasa macam dah putus asa berjalan, rasa berdebar debar lalu lorong sunyi tu..sampai tiba masa, fa nampak penagih dadah....dalam hati mengucap panjang..fa tak tau perasaan fa..fa terlalu terkejut..fa takut sangat..rasa macam nak peluk je sesape yang ade kat sebelah fa tu...tapi fa beranikan diri juga berjalan, fa masih belum nampak apa yang dicari..akhirnya setelah melalui satu jam setengah, dapat juga kami berjumpa dengan apa yang kami cari...tapi...rasa nak menangis pun ade...apa nasib orang tuatua yang dibiarkan berkeliaran disini?mana anakanak yang sepatutnya bertanggungjawab menjaga mereka?...korang, fa nasihatkan, biarlah kite nie jahat macam mana sekali pun, tapi...jangan sesekali abaikan ibubapa yang menjaga kite dari kecil hingga besa.....okaylah, sampai sini je cerita fa...nanti ade masa, fa update lagi ye... 


No comments:

Post a Comment